Ortodontia

Ortodontia este ramura medicinei dentare care se ocupa cu modificarea pozitiei dintilor prezenti in cavitatea bucala, in vederea alinierii acesora, in vederea obtinerii unui rezultat estetic si functional imbunatatit.


Programult de lucru


Luni: 09:00-21.00
Marti: 09:00-21.00
Miercuri: 09:00-21.00
Joi: 09:00-21.00
Vineri: 09:00-21.00
Sambata: Inchis
Duminca: Inchis


Informatii de Contact

Tratamentul ortodontic se face de catre medicul specialist ortodont, catre care pacientul este indrumat de medicul dentist curant care detecteaza anomaliile dentare existente si recomanda consultul de specialitate. Tratamentul ortodontic este indicat sa se faca la varste cat mai tinere cand modificare pozitiei dintilor este mai facila, dar se poate efectua si la varste avansate.

Daca observati una dintre urmatoarele probleme prezentati-va la medical d-voastra currant sau direct la un medic specialist ortodont:

  • Dintii nu sunt aliniati pe arcada, avand pozitii diferite unii fata de ceilalti, aceasta insemnand ca dintii sunt inghesuiti – inghesuirea dentara;
  • Dintii de pe maxilarul inferior nu au contact dintii superiori – ocluzie deschisa;
  • Dintii de pe maxilarul inferior circumscriu dintii de pe maxilarul superior in anumite zone sau pe toata lungime arcadei – ocluzie inversa;
  • Dintii anteriori superiori sunt foarte inclinati spre in afara, iar marginea dintilor inferiori ating palatal – ocluzia adanca;
  • Dintii vecini prezinta spatii intre ei numite treme sau diasteme (strungareata) – spatierea dentara;
  • Absenta unor dinti de pe arcada care pot ramane inclusi sau pot sa nu se fi format deloc in perioada formarii dintilor.

Aparatele ortodontice pot fi fixe sau mobile, felul lor alegandu-se de catre medical specialist ortodont in functie de anumite criterii .© 2023 Clinica Stomatologica Mr Dentalmed. Toate drepturile rezervate.