Parodontologia

Parodontologia este o ramura a medicinii orale care se ocupa de boala gingiilor si parodontiului (structura care leaga dintele de tesuturile invecinate).


Programult de lucru


Luni: 09:00-21.00
Marti: 09:00-21.00
Miercuri: 09:00-21.00
Joi: 09:00-21.00
Vineri: 09:00-21.00
Sambata: Inchis
Duminca: Inchis


Informatii de Contact

Din pacate, neglijarea igienei orale duce la afectiuni parodontale, cauza principala a pierderii premature a dintilor la adulti. Descoperirea la timp a unei astfel de afectiuni reduce riscul imbolnavirii permanente a gingiilor si dintilor.

Cauza afectiunilor parodontale sint infectiile microbiene. In stare incipienta, afectiunea poarta numele de gingivita si poate fi prevenita, sau tratata si vindecata. Gingivita este caracterizata prin sangerarea gingiilor care sunt rosii si inflamate. Gingivita poate evolua spre parodontita marginalain care este afectata atat gingia cat si tesutul de sustinere al dintelui denumit parodontiu. Prin avansarea bolii parodontale apar consecinte foarte grave asupra dintilor care devin mobili si astfel se pot pierde, gingia si osul se retrag, iar dintii devin sensibili datorita descoperirii radacinilor

Un factor care intretine gingivita si boala parodontala este tartrul dentar care este placa bacteriana mineralizata si atasata de dinti. Acesta odata format, nu poate fi indepartat decat de medicul dentist prin detartrajul dentar. Insa prin periajul dentar regulat la domiciliu si folosirea mijloacelor auxiliare intr-o oarecare masura se poate prevenii aparitia sa.


© 2023 Clinica Stomatologica Mr Dentalmed. Toate drepturile rezervate.