Pedodontie

Pedodontia este ramura medicine dintare ce se ocupa cu profilaxia si tratamentul afectiunilor specifice dentitiei temporare si a dentitiei permanente la adolescent.


Programult de lucru


Luni: 09:00-21.00
Marti: 09:00-21.00
Miercuri: 09:00-21.00
Joi: 09:00-21.00
Vineri: 09:00-21.00
Sambata: Inchis
Duminca: Inchis


Informatii de Contact

Copiii prezinta necesitati si probleme dentare diferite fata de cele ale adultilor, fiind nevoie sa fie tratati de medici specializati in stomatologia pediatrica.

Dintii de lapte sau dintii primari sunt importanti pentru:

  • masticatia si hranirea adecvata;
  • mentin spatiul necesar eruptiei dintilor permanenti si ii ghideaza in pozitia corecta;
  • permit dezvoltarea normala a oaselor si muschilor maxilarului.


Pedodontia cuprinde deasemenea si tratamente profilactice de prevenire a cariei prin fluorizari si sigilari ale santurilor si fosetelor precum si tratamentul propriu-zis al cariei. Este important tratamentul cariei aparuta la dintii de lapte, deoarece netratata , aceasta se va complica si va afecta eruptia dintilor definitivi. Sigilarea este o procedura stomatologica simpla si nedureroasa, prin care se aplica un material sigilant pe suprafata dintilor recent erupti in vederea izoleazii acestora de mediul cavitatii bucale, cu scopul de a preveni formarea cariilor.

Fluorizarea reprezinta tratamentul stomatologic prin care se suplimenteaza cantitatea de fluor necesara mineralizarii dintilor in perioada formarii si dezvoltarii acestora, precum si dupa eruptia lor in scopul de a preveni formarea leziunilor carioase si / sau de a reduce progresia cariilor deja existente. Este indicat cu precadere copiilor.


© 2023 Clinica Stomatologica Mr Dentalmed. Toate drepturile rezervate.