Protetica Dentara

Protetica dentara este una dintre ramurile medicinei dentare care se ocupa cu refacerea morfologiei si functiilor aparatului dentomaxilar.


Programult de lucru


Luni: 09:00-21.00
Marti: 09:00-21.00
Miercuri: 09:00-21.00
Joi: 09:00-21.00
Vineri: 09:00-21.00
Sambata: Inchis
Duminca: Inchis


Informatii de Contact

Protetica dentara este una dintre ramurile medicinei dentare care se ocupa cu refacerea morfologiei si functiilor aparatului dentomaxilar prin protezarea fixa (coroane, punti dentare fixe) sau mobila (proteze scheletate, supraproteze, protezele clasice acrilice). Scopul final este de a reda sau de a oferi pacientilor echilibrul functional, estetic si psihic.

Protezele fixe au menirea de a inlocui dintii absenti atat din punct de vedere morfologic cat si functional. Deasemenea protezele fixe unidentare (coroanele dentare) se recomanda si in situatia unor distructii coronare masive, cand structura dentara restanta este insuficienta pentru a suporta in continuare fortele masticatorii, existand riscul fracturii peretilor restanti.Protezelor dentare fixe din punct de vedere al materialelor folosite sunt: total metalice, metalo-compozite, metalo-ceramice sau integral ceramice. Cele integral ceramice si cele pe suport de zirconiu ofera o estetica deosebita, imitand aspectul natural al dintelui.

Protezele mobile pot fi partiale cand mai exista dinti restanti, sau totale cand nu mai exista nici un dinte restant in cavitatea orala. Protezele mobile partiale pot fi scheletate sau acrilice. Dintii din proteza mobila pot fi acrilici sau ceramici pentru o estetica superioara.


© 2023 Clinica Stomatologica Mr Dentalmed. Toate drepturile rezervate.